Ingrediente
3 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de vin roşu
2 cepe, tocate
2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
2 morcovi
½ ţelină
2 ardei roşii sau 2 gogoşari
2 ardei iuţi roşii (sau chiar 3-4, dacă preferaţi o mâncare foarte condimentată)
1 linguriţă de scorţişoară măcinată
1x400g conservă de fasole roşie
1x400g conservă de fasole albă sau năut (eu am folosit un amestec de fasole albă şi năut)
2x400g conserve de roşii tăiate cubuleţe
500g carne tocată de vită
sare, piper
1 legătură de pătrunjel, mărunţit
orez basmati fiert, avocado tăiat cubuleţe, smântână, frunze de salată verde, lămâi verzi tăiate felii, pentru servit
- 1. Morcovii şi ţelina se curăţă, apoi se taie în cubuleţe de dimensiuni egale. Într-o cratiţă cu fundul gros, se încinge uleiul. Se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina şi se prăjesc (amestecând, ca să nu se prindă) până ceapa devine translucidă. Se pun scorţişoara şi usturoiul şi se amestecă. Se adaugă carnea de vită şi se prăjeşte şi ea.
- 2. Se toarnă roşiile şi o cană de apă. Se curăţă ardeii graşi şi ardeii iuţi de seminţe, apoi se taie felii şi se pun în cratiţă. Se lasă la fiert, în cratiţa parţial acoperită cu un capac.
- 3. După jumătate de oră, se adaugă fasolea, scursă şi clătită cu apă rece în prealabil. Se asezonează cu sare, se toarnă oţetul şi se verifică nivelul de iuţeală (dacă e prea puţin iute, puteţi adăuga încă un ardei).
- 4. După încă 30-40 de minute de fiert, mâncarea este gata. Se stinge focul şi se adaugă pătrunjelul. Se serveşte cu orez sau cu tortillas, cu smântână grasă, cu avocado, frunze de salată şi felii de lămâie verde.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu