luni, 27 iunie 2011

Ceviche

Este un preparat originar din America de Sud, pe bază de fructe de mare sau peşte, marinate în suc de citrice. Metoda tradiţională presupune o marinare de trei ore, timp în care acidul citric denaturează proteina din carne (adică o „găteşte" la rece). Abordarea modernă a redus timpul chiar şi la câteva minute, pentru anumite specii de peşte. Alege un peşte foarte proaspăt pentru că îl vei mânca aproape crud.

Ingrediente

 
250g file de cambulă (sau un peşte alb), fără piele
250g file de somon, fără piele
sucul de la 3 limes
1 şalotă, tăiată peştişori
1 ardei iute verde, tăiat în fâşii
1 ardei iute roşu, tăiat în fâşii
1 mână de frunze de coriandru
  • 1. Se feliază peştele foarte subţire (foloseşte un cuţit bine ascuţit, lung şi subţire) şi se pun feliile pe un platou.

  • 2. Se amestecă sucul de limes cu şalota, chilli, sare şi piper. Se toarnă peste peşte, astfel încât să-l acopere pe tot. Se acoperă şi se lasă la marinat timp de o oră, la frigider. Chiar înainte de servire, se presară deasupra coriandru.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu