Ingrediente
1 pachet de 250g de tăieţei soba (se găsesc la Mega Image, la raftul de ingrediente asiatice)½ castravete, tăiat beţişoare
1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi
6 fire de ceapă verde, tocate fin
200g de creveţi mari fierţi
2 linguri seminţe de susan prăjite, pentru decor
PENTRU DRESSING
zeama de la 2 lămâi verzi
2 linguri sos de soia
1 lingură sos dulce de chilli
1 lingură de ghimbir murat, tocat
1 lingură de ulei vegetal
- 1. Fierbeţi tăieţeii soba în multă apă sărată timp de 5 minute conform instrucţiunilor de pe ambalaj – ei au foarte mult amidon, deci folosiţi multă apă. Clătiţi-i sub un jet de apă rece, lăsaţi-i la scurs, apoi aşezaţi-i într-un bol mare. Adăugaţi castravetele, mangoul, ceapa şi creveţii.
- 2. Amestecaţi ingredientele dressingului, turnaţi jumătate din compoziţie peste salată, apoi amestecaţi uşor – merge repede dacă folosiţi două furculiţe. Presăraţi seminţele de susan şi serviţi cu dressingul rămas.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu