luni, 27 iunie 2011

Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa


Ingrediente

 
1 avocado copt
2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi
1 ceapă roşie mică, feliată fin
3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
sucul de la o jumătate de lămâie sau
de la o lămâie verde
frunzele de la un bucheţel mic de coriandru
2 fileuri de peşte, cu piele, a câte 140g, de preferat cod de Pacific sau halibut
  • 1. Curăţaţi de sâmbure, înjumătăţiţi avocadoul şi folosiţi o lingură pentru a scobi bucăţi de pulpă într-un bol. Amestecaţi cu grijă toate celelalte ingrediente cu avocadoul, cu excepţia peştelui, apoi daţi deoparte.

  • 2. Încingeţi grătarul. Asezonaţi peştele cu piper şi sare dacă doriţi, apoi stropiţi-l cu puţin ulei. Frigeţi fileurile câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc şi se pătrund. Serviţi cu salsa de avocado.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu