luni, 27 iunie 2011

Salată Caesar de pui


Ingrediente

 
PENTRU PUI
1½ lingură suc de lămâie, plus extra pentru stors
1 lingură ulei de măsline
2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt, plus câteva fire de cimbru
1 căţel de usturoi, presat cu podul palmei
4 piepţi de pui, fără piele

PENTRU CRUTOANE
100g de pâine cu cereale
2 linguri ulei de măsline

PENTRU SALATĂ ŞI DRESSING
1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
1 linguriţă muştar de Dijon
½ linguriţă de sos Worcestershire
(se găseşte la Carrefour)
1 lingură suc de lămâie, plus extra pentru stors
1 vârd de cuţit fulgi de chilli
4 fileuri de anşoa, tăiate mărunt
3 linguri de maioneză
4 linguri de iaurt degresat
1 căpăţână de salată Romană (sau salată obişnuită), cu frunzele separate, spălate
şi uscate
100g de rucola
25g de parmezan, ras în fâşii cu un cojitor
de legume

Metode

  • 1. Se amestecă puiul şi celelalte ingrediente, se asezonează cu piper şi se lasă la marinat până la 2 ore.
  • 2. Se încinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se taie pâine în cuburi, care se pun pe o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se dau la cuptor timp de 10 minute, până devin rumene.
  • 3. Pentru dressing, se pun într-un robot toate ingredientele (în afară de salată şi de parmezan) şi se mixează. Dacă sosul a ieşit prea gros, se subţiază cu două linguriţe de apă rece.
  • 4. Se încinge o tigaie-grătar. Se prăjesc piepţii de pui timp de 15-16 minute (întorcându-i o dată sau de două ori, ca să se facă bine). După ce sunt gata, se lasă să se odihnească timp de 5 minute, înainte de a-i tăia.
  • 5. Se rup frunzele de salată într-un bol şi se amestecă apoi cu rucola. Se adaugă jumătate din dressing şi se amestecă. Se adaugă crutoanele, puiul şi parmezanul, apoi se stropeşte totul cu restul de dressing şi se stoarce deasupra lămâie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu