marți, 28 iunie 2011

Ton cu cartofi dulci

Ingrediente

4 cartofi dulci mici (aproximativ 200g fiecare)
185g de ton în suc propriu din conservă, scurs de apă
½ ceapă roşie, tocată mărunt
1 ardei iute roşu, mic, curăţat de seminţe şi tocat
sucul de la 1 lime
6 linguri de iaurt gras (grecesc sau de oaie şi bivoiliţă)
o mână frunze de coriandru
  • 1. Se curăţă cartofii şi se înţeapă peste tot cu o furculiţă. Se pun la microunde şi se lasă 18-20 de minute pe treapta High, până devin moi. Se taie în jumătăţi şi se aşază cu partea tăiată în sus, pe un platou.
  • 2. Se împarte tonul pe fiecare din cele opt jumătăţi de cartofi. Se adaugă ceapa roşie şi ardeiul iute, apoi se stoarce suc de lime. Se aşază deasupra câte o linguriţă de iaurt şi se presară cu frunze de coriandru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu