marți, 28 iunie 2011

Risotto cu macrou afumat şi praz


Ingrediente

1 linguriţă de unt

1 praz mare, tăiat în felii subţiri

300g de orez pentru risotto

700ml supă de peşte sau de legume,gata făcută

250ml de lapte integral

375g de macrou afumat, curăţat de piele şi oase, rupt în bucăţi mari

3 linguri de smântână dulce

100g frunze de spanac
  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se încălzeşte untul într-o formă mare, termorezistentă, la foc mediu. Se sotează prazul 4-5 minute, amestecând regulat, până când se înmoaie. Se adaugă orezul, se amestecă şi se mai lasă 2 minute pe foc.
  • 2. Se adaugă supa şi laptele, se aduce la punctul de fierbere şi se lasă pe foc 5 minute, apoi se aşază macroul deasupra. Se acoperă cu capac sau folie de aluminiu şi se lasă la cuptor 18 minute până când orezul devine moale.
  • 3. Se încorporează smântâna şi spanacul, se adaugă sare şi piper, se acoperă la loc şi se lasă deoparte 3 minute înainte de a fi servit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu