Ingrediente
300g de cartofi, tăiaţi în jumătăţi250g fileuri de cod, fără piele (se pot folosi fileuri congelate)
300ml de lapte
50g de unt
1 praz, tăiat în felii subţiri
25g de făină
2 lingură de pătrunjel tocat
2 linguriţe de muştar Dijon
- 1. Se pune la fiert într-o oală apă cu sare. Când fierbe apa, se adaugă cartofii şi se lasă 5-7 minute, până când devin aproape moi, dar sunt încă suficient de tari încât să poată fi raşi pe răzătoare. Se scurg de apă şi se clătesc sub jet de apă rece. Se aşază codul într-o tigaie întinsă şi se toarnă laptele deasupra. Se aşază pe foc şi se fierbe timp de 5 minute. Se scurge peştele, păstrând laptele într-un recipient şi se lasă deoparte.
- 2. Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o cratiţă medie, se adaugă prazul şi se lasă pe foc 5-6 minute până când se înmoaie. Se adaugă făina amestecând 1 minut, apoi se ia de pe foc. Se adaugă treptat laptele, amestecând bine înainte să torni din nou. Se reaşază pe foc şi se amestecă până când sosul începe să fiarbă. Se lasă pe foc 2 minute, apoi se adaugă amestecând pătrunjelul şi muştarul.
- 3. Se încălzeşte cuptorul pe funcţia grill. Se rupe peştele în fâşii mari, se pune în sos şi se toarnă amestecul într-o formă mică termorezistentă. Se rad cartofii deasupra. Se topeşte restul de unt, se răstoarnă peste cartofi şi se asezonează cu sare şi piper. Se dau la cuptor timp de 5-10 minute, până când se rumenesc cartofii şi devin moi.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu