Ingrediente
500g de cartofi făinoşi, tăiaţi cubuleţe175g de mazăre congelată
300g fileuri de păstrăv
1 cub de unt
făină pentru pudrat
2 linguri ulei de floarea-soarelui
PENTRU MAIONEZA CU ARDEI IUTE
ŞI LĂMâIE verde
4 linguri de maioneză
coaja rasă de la o lămâie verde, plus câteva feliuţe pentru servit
1 ardei iute roşu, fără seminţe, tăiat fin
- 1. Se fierb cartofii în apă sărată, până se înmoaie, adaugând mazărea în ultimele 5 minute. Între timp, se aşază peştele într-un vas ce poate fi folosit în cuptorul cu microunde, se pune puţin unt deasupra şi se acoperă cu folie alimentară, apoi se bagă în cuptorul cu microunde, potrivit la treapta High, 3-4 minute, până se înmoaie.
- 2. Se scurg cartofii şi mazărea, apoi se aşază la loc în cratiţă şi se zdrobesc bine. Peştele se curăţă de piele şi se rupe în bucăţi mici, apoi se aşază peste piureul obţinut mai devreme şi se asezonează. Se modelează opt chiftele, cu mâinile date prin făină, şi se pudrează puţin cu făină.
- 3. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă, apoi se prăjesc chiftelele până devin crocante şi se rumenesc, întorcându-le o dată. Se amestecă maioneza, lămâia verde şi ardeiul iute, apoi se serveşte alături de chiftele, feliuţe de lămâie verde şi salată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu