marți, 28 iunie 2011

Fileu de somon la grătar cu lămâie şi mărar


Ingrediente

2 fileuri de somon, de câte 750g fiecare, cu piele

1 mână mare de mărar, tocat grosier

2 linguri de chives, tocat grosier

2 lămâi, tăiate în felii subţiri

ulei de măsline
  • 1. Se aşază un fileu de somon cu pielea în jos şi se acoperă cu ierburile tocate grosier. Se aşază deasupra un strat de felii de lămâie şi se asezonează bine cu sare şi piper.
  • 2. Se aşază celălalt fileu deasupra, cu pielea în sus. Se leagă laolaltă cele două bucăţi de somon cu sfoară sau cu un fir de rafie care trebuie să fie udat bine ca să nu se ardă pe foc. Se unge somonul cu ulei de măsline şi se înfăşoară într-un strat dublu de folie de aluminiu.
  • 3. Se aşază somonul pe un stativ de metal într-o zonă mai rece a grătarului timp de 7 minute pe fiecare parte. Apoi se scoate folia de aluminiu şi se reaşază somonul pe grătar. Se mai lasă 3-5 minute pe fiecare parte până când se carbonizează pielea, iar carnea este făcută bine. Se ridică cu grijă de pe grătar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu