marți, 28 iunie 2011

Somon cu sos de muştar, roşii cherry şi ciuperci

Ingrediente


Adauga la favorite

Print

Trimite pe mail 2 fileuri de somon, de 100g fiecare

10 roşii cherry

5 ciuperci tăiate în jumătate

2 linguriţe de seminţe amestecate (dovleac, floarea-soarelui, in)

3 linguriţe seminţe de susan

1 linguriţă seminţe de in măcinate

2 linguri ulei de susan, pentru prăjit

1 lingură ulei de măsline, pentru uns

sucul de la o lămâie, pentru servit

câteva frunze întregi de busuioc proaspăt, pentru servit



PENTRU SOS

4 linguri de muştar normal, delicat

1 legătură de mărar tocat

1. Cele două fileuri de somon se ung cu ulei de măsline, se aşază într-o tavă mică şi se dau la cuptor 10-15 minute.


2. Între timp se toarnă uleiul de susan într-o tigaie mică şi se pune pe foc. Se adaugă cele trei tipuri de seminţe şi se prăjesc câteva secunde. Se adaugă ciupercile şi roşiile şi se lasă pe foc cât să se rumenească.

3. Pentru servit se prepară sosul de muştar. Se amestecă într-un bol mic muştarul cu mărarul tocat şi puţină apă. Se va turna peste peşte, care se va servi ornat cu frunze de busuioc proaspăt, alături de garnitura de legume călite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu