marți, 28 iunie 2011

Plăcinţele picante cu peşte afumat, ouă şi salată


Ingrediente

300g de macrou afumat
300g piure de cartofi rămas prin frigider
2 cepe verzi, tocate mărunt
1 lingură pastă de curry
1 lingură de făină
3 linguri ulei de măsline extravirgin
4 ouă
200g mix frunze de salată
frunzele de la ½ legătură de coriandru
sucul de la 1 lămâie
  • 1. Se rupe peştele în fâşii mari, dând deoparte pielea şi oasele.
  • 2. Se amestecă fâşiile de peşte, piureul de cartofi, ceapa şi pasta de curry, apoi se formează cu mâinile patru chiftele cilindrice. Se lasă la rece în frigider 10 minute sau maximum 24 de ore. Se presară fiecare plăcintuţă cu puţină făină. Se încălzeşte o lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă, apoi se prăjesc plăcinţelele 3-5 minute pe fiecare parte, până devin aurii şi s-au încălzit bine.
  • 3. Între timp, se pune apa la fiert într-o cratiţă. Se pun ouăle uşor în apă. Se lasă să fiarbă 4 minute – dacă vrei ouă cleioase – sau 6 minute – dacă le vrei mai tari. Se scot şi se curăţă de coajă. Se amestecă laolaltă frunzele de salată, cele de coriandru, sucul de lămâie şi 2 linguri de ulei. Se servesc plăcinţelele de peşte cu salata alături şi cu un ou deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu