marți, 28 iunie 2011

Gratin de macrou afumat şi cartofi


Ingrediente

700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm

1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri

25g de unt

200g de macrou afumat

2 linguri de mărar tocat

150ml de smântână

100ml supă de peşte, gata făcută

2 linguriţe cremă de hrean
  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se pune la fiert într-o oală apă cu sare. Când începe să fiarbă, se adaugă cartofii şi ceapa. Se lasă să fiarbă 6-7 minute, până când devin aproape moi. Se scurg bine de apă. Se unge cu puţin unt o formă de copt, apoi se aşază cartofii în ea.
  • 2. Se rupe peştele în fâşii mari, aruncând pielea şi oasele. Se aşază peştele printre cartofi, apoi se presară totul cu mărar. Se bat bine smântâna, supa de peşte şi crema de hrean. Se asezonează cu sare şi piper. Se toarnă peste cartofi. Se aşază deasupra restul de unt şi se dă la cuptor 20-25 de minute, până când face o crustă aurie. Se serveşte cu salată verde, dacă vrei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu