marți, 28 iunie 2011

Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir

Ingrediente

2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 bucată de 1cm de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare
2 linguri de sake sau sherry sec (sau alt vin alb sec)
sucul de la ½ lămâie
1 mână frunze de coriandru
1. Se amestecă usturoiul, ghimbirul, sake (sau vin) şi sucul de lămâie şi se toarnă peste peşte. Se aşază peştele într-un aparat de fiert la aburi (sau într-o sită, pusă deasupra unei cratiţe în care fierbe apă şi acoperită cu un capac), şi se lasă 5-6 minute sau până când peştele este bine făcut. Se presară cu coriandru şi se serveşte cu orez fiert sau cu tăieţei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu