1 ou, bătut
85g de pesmet proaspăt, făcut din pâine veche de o zi
sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
1 linguriţă de oregano uscat
1 lingură ulei de măsline
400g de peşte alb, fără piele, tăiat în 12 fâşii
4 linguri de maioneză Hellmann’s
140g de mazăre îngheţată, fiartă, scursă
şi răcită
100g de spanac tânăr
- 1. Se încinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se toarnă oul într-un bol şi se pune pesmetul, amestecat cu oregano, sare, piper şi coaja de lămâie, pe o farfurie întinsă.
- 2. Se unge o tavă nonaderentă cu jumătate din cantitatea de ulei. Se dau fâşiile de peşte prin ou, apoi prin pesmet. Se pun pe tavă şi se bagă la cuptor timp de 20 de minute, până devin aurii.
- 3. Între timp, se amestecă maioneza cu un pic de suc de lămâie. Se amestecă spanacul şi mazărea cu restul de ulei şi de suc de lămâie. Se servesc bastonaşele de peşte cu salata de spanac şi cu o lingură plină de maioneză acrişoară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu