duminică, 3 iulie 2011

Labneh

Labneh este o pasta de iaurt specifica tarilor arabe si se obtine prin strecurarea iaurtului de zer timp de 1 zi. Reteta cere planificare, insa ca si timp de lucru efectiv e foarte rapida. Reteta am furat-o de la o familie de sirieni. Poate fi un aperitiv racoritor sau o cina usoara.
Ingrediente:
  • 800 g iaurt gras
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • menta proaspata
    usturoi
  • 1. Se amesteca iaurtul cu sarea.

    2. Se tapeteaza sita cu panza sau cu hartia de la filtrul de cafea, apoi se aseaza peste bol. Se toarna iaurtul in sita astfel acoperita. Se lasa la scurs in frigider 1 zi.

    3. Se goleste din cand in cand bolul de zerul scurs din iaurt.

    4. Se ia pasta de iaurt rezultata si se amesteca cu uleiul ,menta proaspata tocata marunt si usturoiul.

    Se pastreaza la frigider si serveste ca si aperitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu