Chiftelute de naut
Porţii: 10-12 porţii
Timp preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 1 kg. boabe de năut, înmuiat peste noapte în apă
- 400 gr patrunjel
- 6 căţei de usturoi
- 4 cepe
- 4 linguriţe chimen
- 6 linguriţe apă
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă boia iute
- 1/2 linguriţă piper
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- Năutul se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat până a doua zi, când se tocă de două ori prin maşina de tocat sau într-un tocător electric.
- Înainte de trece a doua oară pasta prin maşina de tocat, în amestec se adaugă ceapa, pătrunjelul şi usturoiul.
- Pasta rezultată se amestecă bine cu celelalte ingrediente.
- Se fac biluţe mici rotunde – asemănătoare cu nişte perişoare – şi se prăjesc în ulei incins.
- Se scot la scurs pe șervețel de hârtie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu