duminică, 3 iulie 2011

Falafel



Chiftelute de naut
Porţii: 10-12 porţii
Timp preparare: 1 oră
Ingrediente:
  • 1 kg. boabe de năut, înmuiat peste noapte în apă
  • 400 gr patrunjel
  • 6 căţei de usturoi
  • 4 cepe
  • 4 linguriţe chimen
  • 6 linguriţe apă
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1/2 linguriţă piper
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Preparare:
  1. Năutul se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat până a doua zi, când se tocă de două ori prin maşina de tocat sau într-un tocător electric.
  2. Înainte de trece a doua oară pasta prin maşina de tocat, în amestec se adaugă ceapa, pătrunjelul şi usturoiul.
  3. Pasta rezultată se amestecă bine cu celelalte ingrediente.
  4. Se fac biluţe mici rotunde – asemănătoare cu nişte perişoare – şi se prăjesc în ulei incins.
  5. Se scot la scurs pe șervețel de hârtie.
Se serveşte cu cartofi prăjiti, cu sos tahini – pastă de susan- sau mujdei de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu