duminică, 3 iulie 2011

Arayes Kafta

Arayes kafta este o gustare libaneză, caldă, extraordinară: o plăcinţică friptă iute la gratar (plită sau tigaie), umplută cu amestecul picant parfumat de kafta. Genul de aperitiv cu care începe o masă şi care e atât de bun încât nu mai ai chef de altceva şi toată masa se rezuma la el.
Încercaţi-o alături de un pahar de iaurt rece.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
  • 8 lipii medii
  • 700 grame amestec de kafta
  • 2 linguri de ulei
  • 800 ml iaurt pentru servire
Preparare:
  1. Ungeţi lipiile pe o parte cu unt.
  2. Aşezaţi fiecare lipie cu partea cu unt în sus.
  3. Adăugaţi câte 3 linguri amestec de kafta
Kafta
Ingrediente:
  • 1 kilogram carne tocată (vită, miel, oaie sau amestec)
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri rase baharat
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 2  linguri frunze de mentă tocate
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • 1 lingură ardei iute tocat sau pastă de ardei iute (opţional)
  • câteva  linguri supă carne de vită
  • sare

  1. Nivelaţi amestecul de carne într-un strat fin.
  2. Acoperiţi fiecare lipie cu carne cu o altă lipie, cu partea unsă cu unt în jos.
  3. Presaţi uşor, pentru uniformizare.
  4. Rumeniţi arayes kafta la grătar, plită sau într-o tigaie teflonată (fără grăsime), la foc mediu, pe ambele părți.
  5. Tăiaţi arayes kafta în 4 sferturi (2 tăieturi perpendiculare) cu o rolă de pizza sau un cuțit.
Arayes kafta se serveşte fierbinte cu iaurt şi alte mezes-uri libaneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu