Încercaţi-o alături de un pahar de iaurt rece.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 8 lipii medii
- 700 grame amestec de kafta
- 2 linguri de ulei
- 800 ml iaurt pentru servire
- Ungeţi lipiile pe o parte cu unt.
- Aşezaţi fiecare lipie cu partea cu unt în sus.
- Adăugaţi câte 3 linguri amestec de kafta
Ingrediente:
- 1 kilogram carne tocată (vită, miel, oaie sau amestec)
- 1 ceapă mare
- 2 linguri rase baharat
- 1 linguriță chimion măcinat
- 2 linguri frunze de mentă tocate
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 1 lingură ardei iute tocat sau pastă de ardei iute (opţional)
- câteva linguri supă carne de vită
- sare
- Nivelaţi amestecul de carne într-un strat fin.
- Acoperiţi fiecare lipie cu carne cu o altă lipie, cu partea unsă cu unt în jos.
- Presaţi uşor, pentru uniformizare.
- Rumeniţi arayes kafta la grătar, plită sau într-o tigaie teflonată (fără grăsime), la foc mediu, pe ambele părți.
- Tăiaţi arayes kafta în 4 sferturi (2 tăieturi perpendiculare) cu o rolă de pizza sau un cuțit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu