Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 1 kilogram carne tocată (vită, miel, oaie sau amestec)
- 1 ceapă mare
- 2 linguri rase baharat
- 1 linguriță chimion măcinat
- 2 linguri frunze de mentă tocate
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 1 lingură ardei iute tocat sau pastă de ardei iute (opţional)
- câteva linguri supă carne de vită
- sare
- Tocaţi carnea (dacă nu e gata tocată).
- Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.
- Tocaţi ardeiul iute.
- Tocaţi pătrunjelul şi menta.
- Amestecaţi carnea cu supa de carne, ceapa, chimionul, baharatul, menta, pătrunjelul şi sare după gust.
- Frământaţi bine carnea şi introduceţi amestecul la rece pentru cel puţin 30 de minute.
- Formaţi rulouri de carne de forma unui mititel.
Pentru a întoarce carnea cu uşurinţă pe grătar, puteţi înfinge kaftele pe beţe pentru frigărui, înmuiate în apă pentru 30 de minute
Kafta se serveşte fierbinte, cu legume pe grătar, grâu bulgur, lipii şi salate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu