Baba Ghanoush ( Baba Ganouj in araba) este o binecunoscuta salata de vinete, foarte populara in tot Levantul (Siria, Liban, Iraq si Palestina) si in Egipt. Traducerea din araba ar suna cam asa " rasfatatul tata batran", iar legenda zice ca baba ghanoush era o mancare, ca un piure de vinete, pe care o tanara araboaica o facea pentru varstnicul ei parinte. Legenda s-a raspandit in tot Orientul Mijlociu, iar oamenilor le-a placut atat de mult reteta, incat au facut o serie de variatii pe tema. Acum este o emblema a gastronomiei arabe.
Simbol al aromelor orientale, Baba Ghanoush poate fi servita ca antreu, ca sos langa o pita araba sau ca salata langa o friptura condimentata si suculenta.
Pentru salata Baba Ghanoush sunt necesare:
-1-2 vinete medii
-o jumatate de ceapa mica
-cateva rosii
-tahina
-ulei de masline
-un catel de usturoi
-chimen (optional)
-sare
Puneti vanata coapta si tocata in robot, usturoiul, ceapa tocata, un varf de lingurita chimen, sare, o lingura tahina, doua linguri suc de lamaie. Mixati.
Decorati cu rosii, chimen sau patrunjel. Stropiti cu ulei de masline.
Se serveste rece, de la frigider.
Pofta buna!
"Ne scapa mereu cate ceva in viata, de aceea trebuie sa ne nastem mereu..." Marin Sorescu

Etichete
- Calatorii de-a lungul si de-a latul lumii... (7)
- Culinar - mic dejun sarat (20)
- Culinar - placinte si alte aluaturi (22)
- Culinar - prajituri si torturi (19)
- Culinar - retete arabesti (14)
- Culinar - retete cu carne de vita (21)
- Culinar - retete cu peste (34)
- Culinar - retete de salata (37)
- Culinar - Reţete mediteraneene (51)
- Culinar -mic dejun dulce (6)
- Fotografie (3)
- Ganduri de zi cu zi... (2)
- Hituri romanesti ale anilor 2000 (20)
- Liban (1)
- Muzica - feng shui (13)
- muzica anii 50-60 (22)
- Muzica instrumentala (13)
- Muzica mexicana (3)
- Muzica romaneasca mai noua si mai veche (30)
- Muzica sufletului meu.... (89)
- Muzica veche (42)

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu