Ingrediente
- 1/2 de salata- 3-4 fire de ceapa verde
- 2 rosii medii
- 1/2 de castravete
- o lipie libaneza
- o ridichie (nu e in reteta originala dar merge super bine)
- cateva fire de patrunjel tocate fin
Pentru sos:
- o lamaie
- 3-4 linguri ulei (preferabil de masline)
- sumak (un condiment special pe care il gasesti la magazinele ce vand produse arabesti)
- menta uscata sau proaspata
- sare si piper dupa gust
1. Intr-un castron incapator se taie salata fasii potrivit de mari. Se adauga firele de ceapa taiata fin (cca 0,5 cm). Se adauga rosia taiata cubulete.
Urmeaza patrunjelul tocat foarte fin.
2. Lipia se taie in patratele (3 x 3 cm) sau dreptunghiuri (2 x 3 cm) potrivit de mari. Se pune intr-o tigaie putin ulei de floarea soarelui la incins si se prajesc bucatelele de lipie. Fii foarte atenta, bucatelele de lipie se prajesc foarte repede: intr-un minut sunt gata!
Alternativa: triunghiurile de lipie se ung cu ulei de masline si se pun in cuptorul incins timp de cateva minute, pana devin crocante.
3. Se adauga si lipia in salata.
4. Doi catei de usturoi se taie felii subtiri si se pun in salata sau se adauga zdrobiti in sosul de ulei cu lamaie.. Asezoneaza cu sare, piper si condimente (menta, sumak).
5. Se adauga zeama de la o lamaie + 3-4 linguri de ulei de masline si se amesteca incet.
Se serveste imediat!
Urmeaza patrunjelul tocat foarte fin.
2. Lipia se taie in patratele (3 x 3 cm) sau dreptunghiuri (2 x 3 cm) potrivit de mari. Se pune intr-o tigaie putin ulei de floarea soarelui la incins si se prajesc bucatelele de lipie. Fii foarte atenta, bucatelele de lipie se prajesc foarte repede: intr-un minut sunt gata!
Alternativa: triunghiurile de lipie se ung cu ulei de masline si se pun in cuptorul incins timp de cateva minute, pana devin crocante.
3. Se adauga si lipia in salata.
4. Doi catei de usturoi se taie felii subtiri si se pun in salata sau se adauga zdrobiti in sosul de ulei cu lamaie.. Asezoneaza cu sare, piper si condimente (menta, sumak).
5. Se adauga zeama de la o lamaie + 3-4 linguri de ulei de masline si se amesteca incet.
Se serveste imediat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu