vineri, 24 iunie 2011

Turtiţe cu şuncă şi pătrunjel


Ingrediente

100g de şuncă afumată, mărunţită
100g de făină
50g de brânză maturată rasă
1 linguriţă de frunze proaspete de cimbru sau ½ linguriţă de cimbru uscat
2 linguri de pătrunjel tocat
2 ouă
6 linguri de lapte
ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
ochiuri în apă şi crème fraîche, pentru servit
  • 1. Se frig bucăţelele de şuncă până devin crocante şi aurii. Se scot la răcorit pe o farfurie. Se amestecă într-un bol făina, brânza, ierburile, sarea şi piperul. Se creează o adâncitură în centru în care se sparg ouăle. Se amestecă cu o lingură de lemn şi se adaugă laptele treptat, încorporând făina de pe margine pe măsură ce amestecaţi. În final trebuie să obţineţi un aluat destul de gros.
  • 2. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă cu lingura aluat şi se prăjeşte până ce turtiţele astfel formate încep să prindă culoare şi pe margini. Se întorc şi se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scot şi se ţin calde.
  • 3. Se servesc câte 2, cu un ou în apă şi crème fraîche deasupra, decorate cu cimbru după gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu