Ingrediente
4 ouă1 lingură de parmezan ras
o mână frunze de busuioc, tocate fin
1 lingură ulei de măsline
50g de brânză moale de capră, bucăţele
4 roşii-cireaşă, înjumătăţite
- 1. Încingeţi cuptorul la putere maximă. Spargeţi ouăle şi separaţi în două boluri albuşul de gălbenuş. Adăugaţi peste gălbenuşuri parmezanul şi mare parte din cantitatea de busuioc şi asezonaţi. Bateţi cu putere albuşurile aprox. 1 minut, până când devin pufoase, apoi, cu acelaşi tel, bateţi gălbenuşurile cu parmezanul şi busuiocul. În final, adăugaţi amestecul de gălbenuşuri peste albuşuri.
- 2. Încingeţi uleiul într-o cratiţă mică şi adăugaţi ouăle bătute. Lăsaţi pe foc 1 minut, apoi adăugaţi brânza de capră şi roşiile. Daţi amestecul la cuptor pentru 5 minute până când se înfoaie, capătă o culoare gălbuie şi se aşază. Presăraţi cu restul de frunze de busuioc, apoi serviţi direct din tigaie, alături de salată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu