Ingrediente
1l de lapte4 linguri de zahăr brun
1 păstaie de vanilie
1/3 cană de griş de grâu
1 cană fructe de pădure (proaspete sau dezgheţate), plus extra pentru decorat
- 1. Laptele se pune la fiert într-o oală cu fundul gros, împreună cu 3 linguri de zahăr şi păstaia de vanilie despicată pe lungime. Când dă în clocot, se scoate vanilia şi se toarnă în ploaie grişul, amestecând încontinuu cu un tel, până când se îngroaşă.
- 2. Într-o crăticioară, se fierb fructele de pădure cu o lingură de zahăr, până când capătă consistenţa unei dulceţi (dacă fructele nu îşi lasă lichidul destul de repede, se adaugă 1-2 linguriţe.
- 3. Într-un bol pentru micul dejun sau într-un pahar, se pune mai întâi un strat de griş, apoi unul de „dulceaţă", şi tot aşa până se ajunge la marginea recipientului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu