Ingrediente
1 cartof mare (aprox. 350g), spălato lingură de făină simplă
o lingură de muştar boabe sau sos de hrean
o bucăţică de unt
o lingură de ulei de floarea-soarelui
4 felii de somon afumat
smântână groasă si ceapă de tuns pentru servit
- 1. Se rade cartoful cu coajă pe un prosop de bucătărie curat. Se strâng capetele prosopului şi se scurge restul de apă din cartof. Se răstoarnă într-un bol şi se adaugă făina şi muştarul (sau hreanul). Se asezonează şi se amestecă bine.
- 2. Se împarte aluatul obţinut în 8 şi se turteşte între palme, astfel încât să obţineţi forme rotunde şi plate. Se încing uleiul şi untul într-o tigaie mare şi se aşază compoziţia de cartofi. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte la foc moale, până se rumenesc.
- 3. Se aşază pe fiecare farfurie câteva crochete una peste alta şi se asortează cu câte o felie de somon afumat, smântână şi ceapă de tuns.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu