vineri, 24 iunie 2011

Clătite cu caise şi unt cu miere

Ingrediente

PENTRU UNTUL CU MIERE
100g de unt moale
2 linguri de miere

PENTRU CLĂTITE
140g de făină Experta
un strop de bicarbonat de sodiu
25g de zahăr pudră
un ou
150ml de lapte
o mână de caise uscate, tăiate mărunt
ulei pentru prăjit

  • 1. Se amestecă untul cu mierea, se aşază în folie de plastic sub forma unui baton şi se dă la rece. Se poate păstra în frigider până la o lună.

  • 2. Se cerne făina, bicarbonatul de sodiu şi un strop de sare într-un bol, se amestecă cu zahărul şi se face o adâncitură în mijloc. Se bate oul cu laptele şi se toarnă încet în golul format, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă caisele.

  • 3. Se încinge o picătură de ulei într-o tigaie nonaderentă, la foc moale. Se adaugă 4 linguri cu vârf de aluat şi se ţin aprox. 1 minut, până când pe suprafaţa fiecărei clătite apar bule. Se întorc cu ajutorul unei palete şi se mai prăjesc 1 minut. Se repetă operaţiunea până la epuizarea aluatului. Se servesc de preferat calde. Dacă le păstraţi la rece, întâi încălziţi şi apoi adăugaţi untul cu miere.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu