Ingrediente
PENTRU UNTUL CU MIERE
100g de unt moale
2 linguri de miere
PENTRU CLĂTITE
140g de făină Experta
un strop de bicarbonat de sodiu
25g de zahăr pudră
un ou
150ml de lapte
o mână de caise uscate, tăiate mărunt
ulei pentru prăjit
1. Se amestecă untul cu mierea, se aşază în folie de plastic sub forma unui baton şi se dă la rece. Se poate păstra în frigider până la o lună.
2. Se cerne făina, bicarbonatul de sodiu şi un strop de sare într-un bol, se amestecă cu zahărul şi se face o adâncitură în mijloc. Se bate oul cu laptele şi se toarnă încet în golul format, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă caisele.
3. Se încinge o picătură de ulei într-o tigaie nonaderentă, la foc moale. Se adaugă 4 linguri cu vârf de aluat şi se ţin aprox. 1 minut, până când pe suprafaţa fiecărei clătite apar bule. Se întorc cu ajutorul unei palete şi se mai prăjesc 1 minut. Se repetă operaţiunea până la epuizarea aluatului. Se servesc de preferat calde. Dacă le păstraţi la rece, întâi încălziţi şi apoi adăugaţi untul cu miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu