Ingrediente
1 lingură ulei de măsline400g de dovlecei (aprox. 2 dovlecei mari), tocaţi în bucăţi mici
200g de roşii cireaşă, înjumătăţite
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 ouă
câteva frunze de busuioc, pentru servit
- 1. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă dovleceii. Se prăjesc 5 minute, amestecând des, până încep să se înmoaie, după care se adaugă roşiile şi usturoiul şi se mai lasă pe foc preţ de câteva minute. Se adaugă un strop de condimente şi se formează două adâncituri în amestec, în care se sparg ouăle. Se acoperă tigaia cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se lasă 2-3 minute până ce ouăle sunt gata, după gust. Se presară deasupra câteva frunze de busuioc şi se serveşte cu pâine cu coaja crocantă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu