Ingrediente
100g de unt, topit şi cald
500g de ceapă, tăiată în felii
1 crenguţă de rozmarin
1kg de cartofi
1. Se încălzeşte un sfert din unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Se înăbuşe ceapa cu puţină sare şi cu crenguţa de rozmarin. Se lasă pe foc mic, cu capac pus, timp de 20 de minute. Se scoate rozamarinul şi se aşază deoparte.
2. Se încălzeşte cuptorul la 190° C/gaz 5. Se curăţă cartofii şi se taie imediat în felii foarte subţiri deasupra unui bol ce conţine restul de unt cald. Se asezonează cu sare şi piper. Cu cât tai cartofii mai subţiri, cu atât vor fi mai buni. Nu-i spăla după ce i-ai tăiat, amidonul de pe ei va lega straturile.
3. Se tapetează cu hârtie de copt o formă termorezistentă. Se aşază jumătate din cantitatea de cartofi în straturi. Ai grijă cum aşezi primul strat – el va fi cel vizibil când vei servi. Apoi se adaugă ceapa topită. Se continuă deasupra cu restul de cartofi. Se aşază forma pe foc mediu şi se lasă 5 minute, apoi se trece în cuptor 45-50 de minute (imediat după ce s-a făcut carnea de miel, şi las-o cât timp stă carnea deoparte) până când se înmoaie cartofii.
4. Se scoate din cuptor şi se lasă deoparte 10 minute. Se răstoarnă pe un platou. Se taie felii cu un cuţit foarte ascuţit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu