miercuri, 22 iunie 2011

Plăcintă englezească de cartofi şi curry


Ingrediente

 
300g de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţele
100g de mazăre congelată
2 linguriţe de ulei
o ceapă, feliată
1-2 linguriţe de pastă de curry (de orice fel)
o linguriţă de seminţe de muştar negru
sucul de la o jumătate de lămâie
o mână de coriandru, mărunţit
un pachet de 375g de foietaj gata preparat
un ou bătut
  • 1. Se fierb într-o oală mare cartofii pentru aprox. 8 minute, până se înmoaie. Se adaugă mazărea cu un minut înainte de a termina de fiert cartofii. Se scurg şi se dau deoparte.

  • 2. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie. Se căleşte ceapa până se înmoaie şi prinde culoare. Se adaugă pasta de curry şi seminţele de muştar şi se lasă la prăjit pentru încă câteva minute până ce amestecul capătă un miros puternic. Se adaugă cu grijă cartofii şi mazărea, având grijă să nu se zdrobească. Se adaugă sucul de lămâie şi coriandrul şi se lasă să se răcorească.

  • 3. Se încinge cuptorul la 200ºC. Se aşază foietajul pe o suprafaţă tapetată cu faină, cu latura mai lungă spre dumneavoastră, apoi se desface până obţineţi o formă pătrată. Se taie în 4 pătrate mai mici, care la rândul lor se taie în 2 jumătăţi egale, astfel încât să obţineţi 8 fâşii dreptunghiulare. Se aşază 4 dintre ele pe o hârtie pentru copt, se ung marginile cu ou bătut şi se aşază în mijlocul fiecăreia câte un sfert din cantitatea de umplutură. Se acoperă cu restul de aluat şi se lipesc marginile astfel încât să obţineţi 4 portofele perfect închise. Se ung din nou cu ou şi se lasă la cuptor 20 de minute până se înfoaie şi se rumenesc. Dacă se dau la cuptor după ce au fost congelate în prealabil, se lasă la copt 30 de minute. Se servesc cu salată verde proaspătă şi sos picant.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu