miercuri, 22 iunie 2011

Plăcintă de fazan, praz şi şuncă

Ingrediente

 
50g de unt
200g de kaizer, tăiat în bucăţi
4 tulpini de praz, tăiate în bucăţi
3 tulpini de celery, feliate
3 morcovi tăiaţi în jumătate pe lungime şi feliaţi
2 frunze de dafin
3 linguri de făină
300ml de cidru
500ml supă de pui
2 linguri de smântână pentru gătit
6 piepţi de fazan, fără piele, tăiaţi în bucăţi mari
3 linguri de muştar cu boabe
1 lingură oţet de cidru
500g de aluat foitaj
făină pentru presărat
1 ou bătut cu puţin lapte, pentru uns
  • 1. Se încălzeşte untul într-o cratiţă şi se prăjeşte kaizerul 1 minut. Se adaugă prazul, morcovul, celery şi dafinul şi se prăjesc până se înmoaie puţin. Se amestecă făina în cratiţa cu legume până când capătă o culoare ca a nisipului, apoi se adaugă cidrul şi se fierbe până scade. Se toarnă deasupra supa de pui, se amestecă, se adaugă smântâna. Se asezonează şi se aduce totul la punctul de fierbere. Se adaugă fazanul şi se fierbe cu grijă 20 de minute, până când carnea şi legumele sunt moi. Se adaugă amestecând muştarul, se opreşte focul şi se lasă la răcit.

  • 2. Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se pune amestecul într-un vas dreptunghiular termorezistent. Se întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, se aşază deasupra umpluturii şi se se presează bine pe marginile vasului. Se taie excedentul. Se unge aluatul cu ou, apoi se decorează cu aluatul rămas, dacă vrei. Se presară cu puţină sare de mare. Acum, plăcinta poate fi congelată până la 1 lună; se decongelează complet înainte de a fi pusă la copt. Se ţine la cuptor 30-35 de minute, până se rumeneşte. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit 5 minute, înainte de a fi servită.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu