miercuri, 22 iunie 2011

Plăcintă crocantă în stil grecesc


Ingrediente

 
200g frunze de spanac
175g de roşii uscate la soare în ulei,
la borcan
100g de feta, bucăţele
2 ouă
jumătate de pachet de 250g de foi pentru plăcintă

  • 1. Aşezaţi spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva linguri de apă, apoi lăsaţi la fiert până se înmoaie. Răsturnaţi într-o sită, lăsaţi puţin la răcorit, apoi stoarceţi toată apa şi tocaţi grosier. Tocaţi mare roşiile şi aşezaţi-le într-un bol, împreună cu spanacul, brânza feta şi ouăle. Amestecaţi bine.

  • 2. Desfaceţi cu grijă aluatul. Acoperiţi cu câteva prosoape de bucătărie umezite, pentru a împiedica uscarea lui. Luaţi o foaie de aluat şi ungeţi-o cu puţin ulei de la roşiile uscate. Aşezaţi foaia, cu partea unsă în jos, într-o formă cu marginile rabatabile (cu diametrul de aproximativ 22 cm), lăsând marginile foii să atârne în afară. Ungeţi cu ulei o altă foaie, şi aşezaţi-o în formă, peste prima foaie. Adăugaţi foi în formă până când obţineţi aprox. 3 straturi de aluat, apoi adăugaţi umplutura. Împachetaţi deasupra marginile care atârnă afară, asigurându-vă că umplutura este acoperită în întregime. Ungeţi cu puţin ulei.

  • 3. Încingeţi cuptorul la 160º C/gaz 4. Daţi plăcinta la cuptor pentru 30 de minute, până când aluatul se rumeneşte şi devine crocant. Scoateţi plăcinta din formă, tăiaţi-o felii şi serviţi cu salată.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu