miercuri, 22 iunie 2011

Plăcintă crocantă cu cartofi


Ingrediente

1.3kg cartofi de mărime medie
85g unt, topit
1 lingură de frunze de cimbru, plus 1 rămurică
1 vârf de cuţit de nucşoară
2 linguri de ulei de măsline
sare de mare, la servire

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 220ºC. Se curăţă cartofii şi se pun într-un vas cu apă rece, sărată. Se dau în clocot, se fierb timp de 3 minute şi se scurg. Când s-au răcit suficient pentru a fi mânuiţi, se taie câţiva în felii. Se înveleşte baza unui vas termorezistent, rotund, cu unt, apoi se pune o rămurică de cimbru în mijloc. Se acoperă cu o felie de cartof, apoi se aranjează restul feliilor de jur împrejur. Se feliază restul cartofilor şi se pun într-un bol, peste care se toarnă untul rămas, nucşoara, frunzele de cimbru, sare şi piper. Se amestecă totul, apoi cartofii se pun peste feliile aranjate şi se presează uşor pentru a aplatiza. Plăcinta de cartofi poate fi preparată cu o zi înainte şi păstrată acoperită la frigider.




  • 2. Se coace plăcinta la cuptor, sub muşchiul de vită. Din când în când se scoate, se presează cu o spatulă şi se stropeşte suprafaţa cu ulei de măsline. Se coace timp de 1 oră – 1 oră şi 15 minute, până când marginile devin aurii şi crocante. Se scoate cu grijă pe un platou, se presară cu sare de mare şi se serveşte tăiată în felii.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu