joi, 23 iunie 2011

Tort de ciocolata

Ingrediente

Pentru blat:
250 g unt la temperatura camerei;
300 g ciocolata neagra dulce;
50 g zahar brun;
5 linguri zahar alb;
3 oua;
7 linguri faina;
100 g fructe uscate;
120 g alune crude si nesarate;
150 g ciocolata alba;
1 plic praf de copt;
50 ml Brandy;
1 plic cappuccino;
1 lingurita rasa cu ness;
2 plicuri esenta vanilie Finesse;

Pentru glazura:
150 g ciocolata alba;
50 g unt;
1 lingurita ness;
1 varf cutit colorant alimentar portocaliu


  • 1. Preparare blat: Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. Se mai tine vasul pe foc inca 3 minute si apoi se stinge focul.

  • 2. Se taie bucati fructele uscate si se marunteste ciocolata alba. Alunele se prajesc si se macina. Se adauga in ciocolata topita alunele, fructele, ciocolata alba, restul de faina, Brandy-ul, esenta de vanilie, praful de copt, ness-ul si plicul de cappuccino.

  • 3. Se tapeteaza o tava de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.

  • 4. Preparare glazura: Se topeste ciocolata alba si untul. Se adauga ness-ul si colorantul alimentar (daca doriti putina culoare; poate fi omis). Se toarna asa calda peste tortul racit in prealabil.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu