Ingrediente
Pentru blat:
250 g unt la temperatura camerei;
300 g ciocolata neagra dulce;
50 g zahar brun;
5 linguri zahar alb;
3 oua;
7 linguri faina;
100 g fructe uscate;
120 g alune crude si nesarate;
150 g ciocolata alba;
1 plic praf de copt;
50 ml Brandy;
1 plic cappuccino;
1 lingurita rasa cu ness;
2 plicuri esenta vanilie Finesse;
Pentru glazura:
150 g ciocolata alba;
50 g unt;
1 lingurita ness;
1 varf cutit colorant alimentar portocaliu
1. Preparare blat: Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. Se mai tine vasul pe foc inca 3 minute si apoi se stinge focul.
2. Se taie bucati fructele uscate si se marunteste ciocolata alba. Alunele se prajesc si se macina. Se adauga in ciocolata topita alunele, fructele, ciocolata alba, restul de faina, Brandy-ul, esenta de vanilie, praful de copt, ness-ul si plicul de cappuccino.
3. Se tapeteaza o tava de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
4. Preparare glazura: Se topeste ciocolata alba si untul. Se adauga ness-ul si colorantul alimentar (daca doriti putina culoare; poate fi omis). Se toarna asa calda peste tortul racit in prealabil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu