joi, 23 iunie 2011

Negrese cu sos de ciocolată


Ingrediente

200g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi
100g ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţi
85g unt
100g zahăr
85g zahăr brun
3 ouă, la temperatura camerei, bătute uşor
140g făină albă
140g nuci, tocate mare
200ml iaurt natural
  • 1. Se încinge cuptorul la 180°C/aer cald sau 160°C/gaz 6 şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă de cuptor mijlocie, adâncă. Se topesc 100g ciocolată amăruie, toată ciocolata cu lapte şi untul într-un castron termorezistent pus într-un vas cu apă clocotindă. Se ia de pe foc şi se adaugă zahărul. Se lasă să se răcească puţin, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente.
  • 2. Se încorporează ouăle în ciocolată, apoi nucile şi un praf de sare şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace 25-30 de minute. Se lasă la răcit în tavă.
  • 3. Pentru sos, se topeşte restul de ciocolată amăruie, se amestecă apoi cu iaurtul şi se dă la rece. Pentru a servi, se taie prăjitura în bucăţi atât de mari cât doriţi şi se serveşte cu sosul de ciocolată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu