Ingrediente
375g aluat pentru prăjituri200g ciocolată neagră, bucăţele
2 linguri frişcă lichidă
o lingură de amaretto Disaronno sau coniac (opţional)
2 ouă mari, plus 1 gălbenuş
50g zahăr tos
85g nuci Macadamia, bucăţele
zahăr pudră, pentru decor
- 1. Se încălzeşte cuptorul la 170°C. Se întinde aluatul pentru prăjituri până ajunge de grosimea unei monede şi se decupează 4 forme de tartă (aprox. 10 x 3 cm). Se înlătură excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se nivelează marginile. Se lasă să se întărească în frigider aprox. 30 de minute. Se înfăşoară în hârtie pentru copt şi se coace orb pe o tavă aprox. 15 minute. Se îndepărtează hârtia şi pietrele şi se mai lasă la cuptor aprox. 3-5 minute, până aluatul capătă o textură aurie, de biscuit.
- 2. În timp ce aluatul se coace, se topesc în bain-marie ciocolata şi frişca amestecate cu alcool (dacă e cazul). Între timp se bat ouăle, gălbenuşul şi zahărul, până se transformă într-o spumă. Se încorporează ciocolata topită şi mare parte din cantitatea de nuci.
- 3. Se împarte amestecul de ciocolată în forme şi se presară cu restul de nuci. Tartele necoapte încă pot fi acum congelate. Se coc timp de 12 minute (sau 20 dacă au fost îngheţate în prealabil). Căpăcelele tartelor se vor umfla în vreme ce mijlocul va rămâne moale. Se servesc ornate cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu