joi, 23 iunie 2011

Brioşe cu ciocolată

Ingrediente

200g de unt
200g de ciocolată neagră
200g de zahăr brun
2 ouă, bătute
1 linguriţă extract de vanilie
250g făină cu agent de creştere
bomboane de ciocolată şi ornamente din zahăr, pentru decorat
PENTRU GLAZURĂ
200g de ciocolată neagră
100ml de smântână dulce grasă (frişcă lichidă)
50g de zahăr pudră
  • 1. Se încinge cuptorul la 160º C/gaz 3 şi se pun forme de hârtie într-o tavă de brioşe. Se topesc într-o crăticioară untul, ciocolata, zahărul, împreună cu 100ml de apă fierbinte. Se dă amestecul deoparte, ca să se răcească.
  • 2. Se adaugă ouăle şi vanilia în amestecul de ciocolată. Se pune făina într-un bol, se adaugă amestecul de ciocolată şi se omogenizează. Se pune aluatul în formele de brioşe (se umplu doar trei sferturi), se aşteaptă cinci minute, apoi se dă tava la cuptor (pe un raft din partea inferioară) timp de 20-22 de minute. Se lasă la răcit.
  • 3. Pentru glazură, se topeşte ciocolata într-un bol deasupra unei crăticioare în care fierbe apa. După ce s-a topit, se stinge focul, se adaugă smântâna şi zahărul pudră. Când amestecul a devenit destul de vâscos, se întinde pe fiecare brioşă, apoi se presară cu bombonele şi ornamente din zahăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu