joi, 23 iunie 2011

Terină de ciocolata albă şi neagră


Ingrediente

puţin ulei, pentru uns
200g ciocolată albă, bucăţele
568g frişcă lichidă
300g ciocolată neagră, bucăţele
2 albuşuri mari de ou
  • 1. Se unge cu ulei o tigaie mare (aprox. 22 x11x 6cm), se tapetează cu folie alimentară (uleiul va ajuta la aderenţa pe margini), apoi se aşază pe fund un strat de hârtie pentru copt. Se topeşte ciocolata albă în bain-marie şi se lasă să se răcorească puţin. Se bat cu mixerul 200ml de frişcă până devine băţoasă. Se dă deoparte până se prepară stratul negru.
  • 2. Se topeşte ciocolata neagră aşa cum s-a procedat şi cu cea albă, apoi se îndepărtează de sursa de căldură şi se lasă la răcorit aprox. un minut. Încetul cu încetul, se amestecă restul de frişcă lichidă în ciocolata topită până se omogenizează şi se îngroaşă. Se bat albuşurile bine, se adaugă pentru început o treime din ele în crema obţinută, până se subţiază, apoi se încorporează întreaga cantitate.
  • 3. Pentru a pregăti terina, se toarnă jumătate din amestecul negru într-o formă de chec şi se netezeşte suprafaţa. Se adaugă amestecul alb şi se netezeşte, iar deasupra restul de amestec negru, având grijă să nu se strice stratul de mijloc, şi se netezeşte din nou. Se acoperă şi se dă la rece pentru cel puţin 2 ore. Dacă se pregăteşte terina cu o zi înainte, se lasă la temperatura camerei cel puţin o oră înainte de a se servi.
  • 4. Se scoate pe o farfurie prin întoarcerea formei în care a fost pregătită, ajuntându-vă de marginile foliei. Se îndepărtează total folia alimentară şi hârtia pentru copt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu