joi, 23 iunie 2011

Tort de ciocolata cu fulgi de migdale


Ingrediente

6 oua
10 ml apa
250 g zahar
2 lg ulei
225 g faina
1 lg cacao
300 g ciocolata alba
200 g unt
extract de vanilie
2 lg zahar pudra
300 g ciocolata neagra
300 g smantana
esenta rom
200 g mascarpone
250 g ciocolata glazura
fulgi de cocos
fulgi de migdale
cirese confiate
frunze dafin- pentru decor
lichior de cirese sau visine

  • 1. Albusurile se amesteca bine cu apa si apoi se incorporeaza treptat cele 250g de zahar, pana se obtine consistenta unei bezele.
  • 2. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul si se inglobeaza, incet, in amestecul de albus.
  • 3. Se adauga faina si praful de copt, amestecand incet cu o lingura de lemn, peste care se adauga lingura de cacao.
  • 4. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptor cca. 30 minute.
  • 5. Dupa ce se raceste, blatul se poate taia in 3 sau 4 straturi, in functie de cat de mult a crescut.
  • 6. Pentru crema de ciocolata alba, se topeste ciocolata intr-un vas asezat in apa care fierbe incet, fara a clocoti. Dupa ce se topeste in totalitate, vasul se ia de pe foc si se lasa la racit cca. 20 minute. Intr-un vas separat, se amesteca untul cu mixerul, pana ce acesta capata o consistenta pufoasa si omogena. Se toarna peste unt ciocolata topita, extractul de vanilie si zaharul pudra, se amesteca foarte bine si se lasa la racit 30 minute.
  • 7. Pentru crema de ciocolata neagra, se aseaza intr-un vas termorezistent smantana si se lasa pe foc pana in punctul de fierbere. Peste aceasta se adauga ciocolata si se amesteca la foc minim, pana ce se topeste in totalitate. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se amesteca bine. Se lasa la racit 20 de minute si apoi se adauga mascarpone.
  • 8. Odata ce blatul este racit si taiat, se insiropeaza cu lichior de cirese sau visine si apoi se umple, alternativ, cu cele 2 creme.
  • 9. Pentru glazura, se topeste ciocolata intr-un vas asezat in apa care fierbe incet, fara a clocoti. Dupa ce s-a topit in totalitate, se ia de pe foc si se lasa la racit 10 minute. Se toarna peste tort, se adauga fulgii de cocos si cei de migdale, cat ci ciresele confiate si frunzele de dafin invelite in ciocolata.
  • 10. Se lasa la racit si apoi se poate consuma alaturi de un pahar de sampanie sau cocktaluri de citrice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu